Thema permanente vorming: Toepasbare Kennis

Ook voor het werkingsjaar 2019-2020 voorziet De Conferentie voor u in een volledige lessenreeks in het kader van de permanente vorming. Opnieuw zijn wij op zoek gegaan naar actuele onderwerpen, boeiende sprekers en een forum voor debat.

De vrij vertaalde woorden van schrijver Anton Tsjechov indachtig “Knowledge is of no value unless you put it into practice” streven wij ernaar u dit jaar van een hoge graad van toepasbare kennis te voorzien die nuttig aangewend kan worden in de dagelijkse uitoefening van uw beroep als advocaat.

Zoals altijd is het de bedoeling iedere opleiding toegankelijk, bereikbaar en uiterst kwalitatief in te vullen. De idee is dat iedere lezing voldoende achtergrond biedt voor iedere advocaat en voldoende uitdaging en mogelijkheid tot debat voor de specialist in het vakgebied.

Er worden 7 opleidingen aangeboden in iedere Afdeling: Mechelen, Turnhout en Antwerpen. Het programma is gevarieerd samengesteld waarmee we u aanmoedigen om ook over de afdelingsgrenzen heen kennis te gaan vergaren.

Met een abonnement op een volledige lessenreeks heeft u dus meteen alle benodigde punten voor dit gerechtelijk jaar. Bovendien zullen er minstens twee opleiding deontologie worden aangeboden wat het pakket volwaardig maakt.

Een abonnement op de volledige lessenreeks verplicht u niet om elke studiemiddag of -avond uitsluitend in één afdeling te volgen, maar biedt een 'paspoort' om volledig vrij 10 studiemiddagen of -avonden uit te kiezen. Kortom, vanaf dit werkingsjaar stelt u zélf uw programma samen en kan u kiezen uit maar liefst 21 verschillende sprekers op 3 verschillende locaties binnen de Balie Provincie Antwerpen.

Voor de inschrijvers op het abonnement 10 sessies: Maak bekend welke studiedagen u wil bijwonen door een e-mail aan michiel.verheyen@mploy.be, dit ten laatste 48 uur voor de betreffende sessie om zo voldoende catering te kunnen voorzien. 

vr 19 jun 2020  | 
PV Turnhout 5 | Actuele rechtspraak letselschade van Turnhout, Mechelen en Antwerpen (AFGELAST - Verplaatst naar volgend gerechtelijk jaar)

AFGELAST - Verplaatst naar volgend gerechtelijk jaar. Een uiteenzetting over actuele rechtspraak aangaande letselschade in Turnhout, Mechelen en Antwerpen.

ma 22 jun 2020  | 
PV Mechelen 6 | WEBINAR Aansprakelijkheid van bestuurders onder het nieuwe WVV (AFGELAST - Verplaatst naar volgend gerechtelijk jaar)

AFGELAST - Verplaatst naar volgend gerechtelijk jaar! Mr. De Dier geeft een uiteenzetting over de aansprakelijkheidsgronden van bestuurders van vennootschappen onder het nieuwe Wetboek van vennootschappen en verenigingen.

vr 26 jun 2020  | 
PV Turnhout 7 | Actualia bouwrecht en aannemingsrecht

Actualia bouw- en aannemingsrecht door Dr. Mr. Kristof UYTTERHOEVEN

De Conferentie provincie Antwerpen maakt gebruikt van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Akkoord