Thema permanente vorming: Toepasbare Kennis

Ook voor het werkingsjaar 2019-2020 voorziet De Conferentie voor u in een volledige lessenreeks in het kader van de permanente vorming. Opnieuw zijn wij op zoek gegaan naar actuele onderwerpen, boeiende sprekers en een forum voor debat.

De vrij vertaalde woorden van schrijver Anton Tsjechov indachtig “Knowledge is of no value unless you put it into practice” streven wij ernaar u dit jaar van een hoge graad van toepasbare kennis te voorzien die nuttig aangewend kan worden in de dagelijkse uitoefening van uw beroep als advocaat.

Zoals altijd is het de bedoeling iedere opleiding toegankelijk, bereikbaar en uiterst kwalitatief in te vullen. De idee is dat iedere lezing voldoende achtergrond biedt voor iedere advocaat en voldoende uitdaging en mogelijkheid tot debat voor de specialist in het vakgebied.

Er worden 7 opleidingen aangeboden in iedere Afdeling: Mechelen, Turnhout en Antwerpen. Het programma is gevarieerd samengesteld waarmee we u aanmoedigen om ook over de afdelingsgrenzen heen kennis te gaan vergaren.

Met een abonnement op een volledige lessenreeks heeft u dus meteen alle benodigde punten voor dit gerechtelijk jaar. Bovendien zullen er minstens twee opleiding deontologie worden aangeboden wat het pakket volwaardig maakt.

Een abonnement op de volledige lessenreeks verplicht u niet om elke studiemiddag of -avond uitsluitend in één afdeling te volgen, maar biedt een 'paspoort' om volledig vrij 10 studiemiddagen of -avonden uit te kiezen. Kortom, vanaf dit werkingsjaar stelt u zélf uw programma samen en kan u kiezen uit maar liefst 21 verschillende sprekers op 3 verschillende locaties binnen de Balie Provincie Antwerpen.

Voor de inschrijvers op het abonnement 10 sessies: Maak bekend welke studiedagen u wil bijwonen door een e-mail aan michiel.verheyen@mploy.be, dit ten laatste 48 uur voor de betreffende sessie om zo voldoende catering te kunnen voorzien. 

ma 16 sep 2019  | 
Abonnement Permanente Vorming (PV)

Met een abonnement op een volledige lessenreeks heeft u meteen alle benodigde punten voor dit gerechtelijk jaar. Bovendien zullen er minstens twee opleiding deontologie worden aangeboden wat het pakket volwaardig maakt.

ma 21 okt 2019  | 
PV Mechelen 1 | Actualia Verbintenissenrecht

Prof. Aloïs VAN OEVELEN bezorgt u het nodige inzicht in recente wetswijzigingen en rechtspraak en brengt de relevante rechtsleer onder uw aandacht.

vr 25 okt 2019  | 
PV Turnhout 1 | Actualia Gerechtelijk Recht

Een niet te missen seminarie met actuele topics van het gerechtelijk recht.

wo 30 okt 2019  | 
PV Antwerpen 1 | De zaak Willem Holleeder uitgelicht

Begin juli 2019 werd Willem Holleeder na een maandenlang proces door de rechtbank te Amsterdam schuldig bevonden aan het geven van de opdracht tot vijf liquidaties tussen 2002 en 2006. Hij werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

do 14 nov 2019  | 
PV Antwerpen 2 | Actualia Deontologie

Huidig voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies en gewezen Stafhouder Edward JANSSENS komt voor u de kernwaarden van ons beroep opfrissen en gaat hierbij dieper in op diverse actuele deontologische  thema's.

ma 18 nov 2019  | 
PV Mechelen 2 | Toelichting en gebruik BIDDIT

Notaris Dirk MICHIELS geeft toelichting bij de online verkoop van onroerende goederen, de werking en het gebruik van BIDDIT.

vr 29 nov 2019  | 
PV Turnhout 2 | Balansanalyse - een praktische toepassing

Voor dit tweede deel zullen wij volgende onderwerpen aansnijden: liquiditeit, solvabiliteit, cashflow, het nieuwe financiële plan en de alarmbelprocedure. Materie waar elke advocaat - meer dan hij denkt - mee in aanraking komt. Niet enkel dienstig voor het cliënteel, maar ook voor uzelf als advocaat-ondernemer.

vr 13 dec 2019  | 
PV Antwerpen 3 | Confrontatie advocaat en nieuw Wetboek Vennootschappen en Verenigingen

Sedert 1 mei 2019 is het nieuwe Wetboek Vennootschappen en Verenigingen in werking getreden. Het behoeft geen betoog dat deze hervorming van het Belgisch vennootschap- en verenigingsrecht diverse gevolgen in de praktijk teweeg brengt. Ook voor de uitoefening van het beroep van advocaat staan er belangrijke veranderingen op til.

ma 16 dec 2019  | 
PV Mechelen 3 | Witwaspreventie

Mr. Alain CLAES zet de verplichtingen uiteen die op de individuele advocaat rusten onder de witwaswet van 18 september 2017, alsook het OVB-reglement van 19 oktober 2018.

De Conferentie provincie Antwerpen maakt gebruikt van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Akkoord