Thema permanente vorming: De toekomst van het beroep advocaat

Ook voor het werkingsjaar 2018-2019 voorziet De Conferentie voor u in een volledige lessenreeks in het kader van de permanente vorming. Opnieuw zijn wij op zoek gegaan naar actuele onderwerpen, boeiende sprekers en een forum voor debat.

Dit jaar werd als centraal thema voor de lessenreeks gekozen voor ‘De toekomst van het beroep van advocaat’. Het thema biedt aanknopingspunten om in te spelen op de nieuwste wetgevende ontwikkelingen in ieder vakgebied, op de vereisten van een modern kantoor, met inbegrip van marketing en media, en op de inrichting van samenwerkingsverbanden en afspraken binnen het kantoor. 

Zoals altijd is het de bedoeling iedere opleiding toegankelijk, bereikbaar en uiterst kwalitatief in te vullen. De idee is dat iedere lezing voldoende achtergrond biedt voor iedere advocaat en voldoende uitdaging en mogelijkheid tot debat voor de specialist in het vakgebied.

Er worden minstens 10 opleidingen aangeboden in iedere Afdeling: Mechelen, Turnhout en Antwerpen. Met een abonnement op een volledige lessenreeks heeft u dus meteen alle benodigde punten voor dit gerechtelijk jaar. Op iedere plaats is ook een opleiding deontologie voorzien om het pakket zo helemaal volledig te maken.

Een abonnement op de volledige lessenreeks is geen verplichting meer om elke studiemiddag of -avond in ofwel afdeling Mechelen, ofwel afdeling Turnhout, ofwel afdeling Antwerpen te volgen, maar een paspoort om volledig vrij 10 studiemiddagen of -avonden uit te kiezen. Kortom, vanaf dit werkingsjaar stelt u zelf uw programma samen en kan u kiezen uit maar liefst 17 verschillende sprekers, gespreid over 30 verschillende opleidingsmomenten, op 3 verschillende locaties binnen de Balie Provincie Antwerpen.

Voor de inschrijvers op het abonnement 10 sessies: Maak bekend welke studiedagen u wil bijwonen door een e-mail aan ann.bellens@konsilio.be, bij voorkeur ten laatste 48 uur voor de betreffende sessie om zo voldoende catering te voorzien. 

ma 20 mei 2019  | permanente vorming
Permanente Vorming afd. Mechelen 20.05| Tuchtrecht en deontologie: actua en toekomstperspectieven

Stefan Rutten (OMEGA Law, docent Gerechtelijk recht, onderhandeling en deontologie aan de UA).

wo 22 mei 2019  | permanente vorming
Permanente Vorming afd. Antwerpen 22.05| Tuchtrecht en deontologie: actua en toekomstperspectieven

Stefan Rutten (OMEGA Law, docent Gerechtelijk recht, onderhandeling en deontologie aan de UA).

do 6 jun 2019  | permanente vorming
Permanente Vorming afd. Antwerpen 06.06 | Het nieuwe familiaal vermogensrecht en de consequenties voor de aandeelhouder in de (familiale) vennootschap

Johan Du Mongh (Professor aan de KU LEUVEN, familierecht, familiaal vermogensrecht, rechtspersonen en familie, European family law, advocaat DU MONGH advocaten).

do 20 jun 2019  | permanente vorming
Permanente Vorming afd. Antwerpen 20.06| Getting Things Done: Advanced time management voor advocaten

Peter Samijn (CYRES Center for Organizational and Personal Development).

De Conferentie provincie Antwerpen maakt gebruikt van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Akkoord