di 17 nov 2020
WEBINAR | Tussen pandemie en democratie : de impact van de covid-19 crisis op onze grond- en mensenrechten

De corona-crisis stelt ons allen voor ongeziene uitdagingen. Om haar burgers te beschermen, heeft de overheid de afgelopen maanden diverse maatregelen genomen die diep ingrijpen in ons dagelijks leven. Sommige vergaande maatregelen om besmetting met het coronavirus tegen te gaan, betekenen een flinke inperking van onze vrijheden. Overheden besluiten tot onder meer het sluiten van scholen, cafés, sportclubs en het verbieden van (religieuze) bijeenkomsten.

Wat zijn de gevolgen van de coronamaatregelen voor de rechtszekerheid en rechtsgelijkheid? Gaan bepaalde maatregelen te ver en dreigt er een blijvende inperking van een onze grondrechten op lange termijn?

Jan De Groote is advocaat en onderzoeksassistent aan de Vrije Universiteit Brussel. Karin Verelst heeft een master in de moleculaire biologe en is wetenschapsfilosofe aan diezelfde Universiteit.

In een duo-presentatie zullen zij ons inzicht verschaffen in deze kwestie en ons een actuele stand van zaken meegeven. Er zal tevens ruimte zijn voor debat en het stellen van kritische vragen.

Dit seminarie zal u digitaal worden aangeboden

Wanneer
di 17 nov 2020 12u00 –
14u00
Waar
WEBINAR
Prijs
€ 45.00 (Niet leden)
€ 30.00 (Leden)
Info

info@deconferentie.be

Er kan niet meer op deze activiteit worden ingeschreven.

De Conferentie provincie Antwerpen maakt gebruikt van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Akkoord