VOLZET
do 9 mei 2024
REIS | Met de Conferentie naar Griekenland!

Waarde confraters,

Het gerechtelijk jaar is alweer ver gevorderd, doch het gerechtelijk verlof is nog een eind verwijderd. Dit betekent niet dat de Conferentie geen vakantie plant! Naar aloude traditie organiseren we in mei onze grote reis. Dit jaar keren we terug naar de bakermat van onze cultuur. De Conferentie neemt u mee op haar reis naar de prachtige Peloponessos in Griekenland.

We vertrekken op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 en keren exact 1 week later terug op 16 mei 2024. Genietend van de Griekse cultuur, natuur en gastronomie herladen we onze batterijen voor de laatste spurt van het gerechtelijk jaar.

Tijdens onze reisweek verblijven we op drie verschillende locaties. We starten in Nafplio, een prachtige havenstad in het Oostelijk deel van de Peloponessos die kort dienst deed als hoofdstad van het vrije Griekse Koninkrijk na de Griekse onafhankelijkheidsoorlog. We verblijven hier drie nachten en verkennen nabijgelegen en tot de verbeeldingsprekende plaatsen als Mykene, Argos, Tiryns en Epidauros. Indien het weer het toelaat, nemen we de boot naar het autovrije eiland Hydra gekend om haar rust. In Nafplio verblijven in het King Othon’s Boutique Hotel in het centrum van de stad dat we voor jullie integraal reserveerden.

Vanuit Nafplio reizen we dieper de Peloponessos in richting het schiereiland Mani. We passeren eerst langs het wereldberoemde Sparta en één van de belangrijkste Byzantijnse steden uit de geschiedenis: Mystras. We zetten onze reis verder naar Areopoli waar we zullen verblijven gedurende twee nachten. Dit pittoreske stadje wordt gekarakteriseerd door de ‘torenhuizen’ gebouwd met het lokale gesteente volgens de typische Mani-architectuur. Van hieruit bezoeken we onder meer Pyrgos Dirou en duiken we letterlijk de onderwereld in. Deze grotten worden beschouwd als één van de mooiste van heel Griekenland en het bezoek ervan is uniek want gebeurt met een roeibootje. We trekken dieper Mani in en bezoeken onder meer het havenstadje Gerolimenas. We verblijven in het hotel Ktima Karageorgou aan de rand van Areopoli.

Onze laatste twee dagen keren we terug richting Athene. Vooraleer we de Peloponessos verlaten en het Kanaal van Korinthe oversteken houden we halt in de oude stad. In de hoofdstad sluiten we onze prachtige reis af.

Deze reis wordt u aangeboden voor de prijs van 1.400 euro (excl. BTW) per persoon en is gebaseerd op een kamer voor twee personen en hierin zit begrepen:

  • -         De vluchten BRU – ATH en ATH – BRU;
  • -         7 overnachtingen inclusief ontbijt in een kamer voor twee personen in Hotels van minstens drie sterren (***);
  • -         Verblijfstaksen;
  • -         Verplaatsingen van en naar de luchthaven in Athene;
  • -         Dagelijks lunch en diner (uitzonderingen mogelijk op de vluchtdagen)
  • -         De kosten voor gidsen, rondleidingen, degustaties tijdens rondleiding, bussen en toegangstickets musea.

U gelieve snel in te schrijven want de plaatsen zijn beperkt. De inschrijvingen sluiten op 31 maart 2024.

Wanneer
do 9 mei 2024 09u00 –
18u00
Waar
Griekenland, Athene
Wie

(Ere-) Advocaten, Stagiairs, Partners, Sympathisanten...

Prijs
€ 1400.00
Info

info@deconferentie.be

Deze activiteit is volzet.

De Conferentie provincie Antwerpen maakt gebruikt van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Akkoord