ma 19 nov 2018 | permanente vorming
Permanente Vorming - Andere trajecten om geschillen op te lossen, waaronder de gloednieuwe collaboratieve onderhandeling en de (ver)nieuw(d)e bemiddelingswet

Miek Warson is vennoot en mede-oprichter van SOLVIMUS Advocaten, een kantoor dat zich voorstelt als advocaten én bemiddelaars. Mr. Miek Warson heeft dan ook een uitgebreide ervaring als bemiddelaar in uiteenlopende handelsgeschillen en vennootschapsrechtelijke geschillen.

Hij is een veelgevraagd docent en spreker en auteur van diverse publicaties inzake oplossingsgericht denken, onderhandeling en bemiddeling.

Miek is syndicus van de advocaten-bemiddelaars van de Orde van Advocaten van Limburg, lid van de Algemene Commissie van de Federale Bemiddelingscommissie, de ADR-commissie van de Orde van Vlaamse Balies en Limburgs lokaal ombudsman in geschillen tussen advocaten en consumenten (Ligeca/Oca). Ten slotte is Miek Warson ook auteur van onder andere ‘Advocaat van morgen’ en ‘Bemiddelingstrajecten, anders denken over advocatuur’.

Sedert de ingang van de nieuwe wet van 18 juni 2018 wordt een appel gedaan op de advocaat van vandaag om – out-of-the-box van de klassieke rol als pleitbezorger – een rol te spelen als eerste trajectbegeleider, als belangengericht onderhandelaar en als een hybride bijstandsverlener in het kader van bemiddeling. Dit is nieuw en de advocaat van gisteren werd hierin niet opgeleid in een klassiek academisch rechtencurriculum. Het is dan ook van belang dat advocaten zich in dit landschap kunnen situeren om van daaruit na te gaan wat men vandaag moet kunnen en welke bijkomende opleiding hem/haar van pas zou komen om ook morgen nog relevant te zijn. Een inleiding wordt gegeven over wat er verandert in het gerechtelijk landschap en hoe de rechter wordt geactiveerd als detector en als verwijzer van wat beter wordt “opgelost” eerder dan “beslecht”, daarna wordt verduidelijkt wat een standpunt is versus een “werkelijk belang”, wat een belangengerichte onderhandeling is in vergelijking met een bemiddeling en een “collaboratieve” onderhandeling en hoe een modern advocaat daarmee kan/moet omgaan in een breder en meer “holistisch” kader met het oog op een goede dienstverlening aan de cliënt. Practicals worden gegeven die van belang zijn in de voorbereiding en de bijstand van de cliënt en die verband houden met key-stakes als de bepaalbaarheid van de vertrouwelijkheid, het protocol, en andere do’s and dont’s.

Wanneer
ma 19 nov 2018 19u00 tot
21u00
Waar
Sporthal De Plaon Eksterstraat 100 2800 Mechelen
Wie

Advocaten en stagiairs.

Prijs
€ 60.00 (Niet leden)
€ 45.00 (Leden)
Info

Voor de deelnemers worden broodjes voorzien.

Tableau-advocaten die inschrijven kunnen dat online.

Stagiairs die inschrijven kunnen dat door een e-mail aan Ann Tulmans voor Turnhout, aan Ann Bellens voor Mechelen en aan Tim Baes voor Antwerpen met duidelijke vermelding of u eerste-, tweede- of derdejaarsstagiair bent : 

 - Advocaten-stagiairs 1ste : gratis ; 

- Advocaten-stagiairs 2de en 3de jaar als lid: 40 euro ; 

- Advocaten-stagiairs 2de en 3de jaar als niet-lid: 45 euro;

Er kan niet meer op deze activiteit worden ingeschreven.

De Conferentie provincie Antwerpen maakt gebruikt van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Akkoord