vr 26 apr 2019 | permanente vorming
Permanente Vorming afd. Turnhout 26.04| Professionele vennootschappen en het nieuwe WVV

Herman Braeckmans is professor-emeritus aan de Universiteit van Antwerpen. Als professor doceerde hij tot 2017 vennootschapsrecht, handelsrecht, economisch en financieel recht in het derde bachelorjaar en in de masteropleiding. Binnen het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR) is hij lid van de juridische commissie, voorzitter van de examencommissie en bestuurder van het Informatiecentrum voor het Bedrijfsrevisoraat (ICCI). Hij is tevens lid van de raad van bestuur van het Belgisch Centrum voor Vennootschapsrecht en maakt deel uit van de werkgroep tot hervorming van het vennootschapsrecht. Tevens is Herman Braeckmans co-auteur van het ‘Handboek Vennootschapsrecht’.

Het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV) is gestemd en treedt binnenkort in werking. Herman Braeckmans gaat in deze lezing na wat de invloed is van deze nieuwe wetgeving op de mechanismen van conflictoplossing en conflictbeslechting binnen vennootschappen. Daarnaast licht Herman Braeckmans recente rechtspraak en toepassingsgevallen inzake conflicten in vennootschappen toe.

Iedere vennootschap is minstens potentieel een haard voor conflicten als forum waarop mensen mekaar ontmoeten, ieder met eigen agenda, standpunten en belangen. Sommige conflicten kennen een oplossing binnen de vennootschap, maar soms is een beroep op de rechter onvermijdelijk. Welke middelen staan ter beschikking binnen en buiten de vennootschap? Welke middelen bieden een oplossing in welke scenario’s? Waarop wordt gelet bij de beoordeling? Het antwoord op deze en andere vragen wordt gegeven aan de hand van concrete toepassingsgevallen en dus ook en vooral met een blik op de toekomstige wetgeving die binnenkort de geldende wetgeving wordt.

Wanneer
vr 26 apr 2019 12u00 tot
14u00
Waar
De Casteleer Pastorijstraat 38, Kasterlee
Wie

Advocaten en stagiairs

Prijs
€ 60.00 (Niet leden)
€ 45.00 (Leden)
Info

Met lunch stipt om 12.00 uur

Tableau-advocaten die inschrijven kunnen dat online.

Stagiairs die inschrijven kunnen dat door een e-mail aan Ann Tulmans voor Turnhout, aan Ann Bellens voor Mechelen en aan Tim Baes voor Antwerpen met duidelijke vermelding of u eerste-, tweede- of derdejaarsstagiair bent : 

 - Advocaten-stagiairs 1ste : gratis ; 

- Advocaten-stagiairs 2de en 3de jaar als lid: 40 euro ; 

- Advocaten-stagiairs 2de en 3de jaar als niet-lid: 45 euro;

Er kan niet meer op deze activiteit worden ingeschreven.

De Conferentie provincie Antwerpen maakt gebruikt van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Akkoord