vr 18 jan 2019 | permanente vorming
Permanente Vorming afd. Turnhout 18.01| Eerste- en tweedelijnsbijstand

Mr. Steven Gibens is advocaat aan onze eigen balie, onderzoeker aan de Universiteit van Antwerpen en docent ‘sociaal-juridische dienstverlening’ aan de Karel de Grote Hogeschool. Mr. Gibens heeft ook de dagelijkse leiding over ‘Helder Recht’, een onafhankelijke sociale organisatie die juridische eerstelijnsinformatie aanbiedt in klare taal.

 

Mr. Gibens zal vooreerst toelichting verschaffen over het beleidsmatige aspect van de juridische eerste- en tweedelijnsbijstand. Wat betekent een juridische eerste lijn en een juridische tweede lijn nu juist, en hoe verhouden deze twee zich tegenover elkaar? Met de preventieve rechtshulp als invalshoek, zal er dan ook een antwoord worden geboden op (onder andere) deze vragen.

 

Er zal gestart worden met een kort theoretisch kader. Hierna belicht Mr. Gibens eigen onderzoek over de juridische eerste lijn en recente initiatieven die genomen worden om het recht meer toegankelijk te maken (zoals het Kioskmodel in het Justitiepaleis te Antwerpen en het bakfietsenproject van Helder Recht). De juridische tweede lijn komt eveneens aan bod.

 

Naar jaarlijkse traditie wordt er u na afloop eveneens een kleine nieuwjaarsreceptie aangeboden

Wanneer
vr 18 jan 2019 12u00 tot
14u00
Waar
De Casteleer Pastorijstraat 38 Kasterlee
Wie

Advocaten en stagiairs

Prijs
€ 60.00 (Niet leden)
€ 45.00 (Leden)
Info

Met lunch stipt om 12.00 uur

Tableau-advocaten die inschrijven kunnen dat online.

Stagiairs die inschrijven kunnen dat door een e-mail aan Ann Tulmans voor Turnhout, aan Ann Bellens voor Mechelen en aan Tim Baes voor Antwerpen met duidelijke vermelding of u eerste-, tweede- of derdejaarsstagiair bent : 

 - Advocaten-stagiairs 1ste : gratis ; 

- Advocaten-stagiairs 2de en 3de jaar als lid: 40 euro ; 

- Advocaten-stagiairs 2de en 3de jaar als niet-lid: 45 euro;

Er kan niet meer op deze activiteit worden ingeschreven.

De Conferentie provincie Antwerpen maakt gebruikt van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Akkoord