di 14 jun 2022
CULTUUR | Lunchgesprek met o.a. Rik Torfs

De conferentie organiseert voor de eerste maal een lunchgesprek rond kerkelijk recht.

Professor Rik Torfs komt spreken voor ons over het nieuw decreet betreffende het toezicht en erkenning van lokale geloofsgemeenschappen: op de grens tussen kerk en staat. Professor Torfs stond mee aan de wieg van de belangrijke wijzigingen en gaat dieper in op uitdagingen en perspectieven van het nieuwe decreet.

Mr. Filip Laeveren, erkend advocaat kerkelijk recht, spreekt over de heropleving van het kerkelijk recht, wat onder meer blijkt uit een ongeziene stijging van het aantal studenten aan de faculteit kerkelijk recht. Hij duidt de nieuwe opleidingen dewelke vanaf volgend academiejaar worden ingevoerd, met onder meer advocaten als doelpubliek.

Er is meer. De beste plaats om zowel de geest als het lichaam te voeden, werd voor u gevonden. Dit lunchgesprek zal plaatsvinden in Het Leienpaleis, een verborgen parel die onlangs voor het eerst in zijn geschiedenis de deuren publiekelijk opende.

Het paleis heeft verschillende verdiepingen, salons, bars, en herbergt een uitzonderlijke kunstcollectie van onder meer Henk Visch, Edward Lipski en Fred Bervoets. De mensen van Het Leienpaleis staan ter onzer beschikking en geven met trots een rondleiding voor wie wil, zodat ook u kennis kan maken met deze unieke locatie, zeg maar dé nieuwe culturele hotspot.      

1 punt permanente vorming is in aanvraag.

Wanneer
di 14 jun 2022 12u00 –
15u00
Waar
Het Leienpaleis, Maria-Henriëttalei 1, 2018 Antwerpen
Prijs
€ 75.00 (Niet leden)
€ 65.00 (Leden)
Info

(ere-)advocaten, stagiairs, vrienden van de conferentie  

Ticket op naam Extra ticket {{index}} | Gratis ticket | € {{rows[index].price}} (géén leden prijs) | € {{rows[index].price}} (leden prijs)

Vul een naam in
Vul minimaal 5 karakters in
Vul een achternaam in
Vul een email in
Vul een geldig email adres in
U heeft geen toegang tot dit event
Er is al een ticket gekocht op dit email adres
Er is al een ticket vergrendeld op dit email adres. Kijk in uw winkelwagen of probeer het over een half uur nogmaals.
U kan dit email adres maar één keer gebruiken

De Conferentie provincie Antwerpen maakt gebruikt van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Akkoord