vr 29 mrt 2019 | permanente vorming
Permanente Vorming afd. Antwerpen 29.03 | Conflicten in vennootschappen: recente rechtspraak en toepassingsgevallen

Herman Braeckmans is professor-emeritus aan de Universiteit van Antwerpen. Als professor doceerde hij tot 2017 vennootschapsrecht, handelsrecht, economisch en financieel recht in het derde bachelorjaar en in de masteropleiding. Binnen het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR) is hij lid van de juridische commissie, voorzitter van de examencommissie en bestuurder van het Informatiecentrum voor het Bedrijfsrevisoraat (ICCI). Hij is tevens lid van de raad van bestuur van het Belgisch Centrum voor Vennootschapsrecht en maakt deel uit van de werkgroep tot hervorming van het vennootschapsrecht. Tevens is Herman Braeckmans co-auteur van het ‘Handboek Vennootschapsrecht’.

Door de grote onzekerheid of het voorgenomen Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV) nu al dan niet wet zal worden, wordt het onderwerp van de lezing aangepast. Herman Braeckmans zal recente rechtspraak en toepassingsgevallen overlopen inzake conflicten in vennootschappen.

Iedere vennootschap is minstens potentieel een haard voor conflicten als forum waarop mensen mekaar ontmoeten, ieder met eigen agenda, standpunten en belangen. Sommige conflicten kennen een oplossing binnen de vennootschap, maar soms is een beroep op de rechter onvermijdelijk. Welke middelen staan ter beschikking binnen en buiten de vennootschap? Welke middelen bieden een oplossing in welke scenario’s? Waarop wordt gelet bij de beoordeling? Het antwoord op deze en andere vragen wordt gegeven aan de hand van concrete toepassingsgevallen.

Wanneer
vr 29 mrt 2019 12u00 tot
14u00
Waar
grote vergaderzaal Justitiepaleis Antwerpen
Wie

Advocaten en stagiairs

Prijs
€ 60.00 (Niet leden)
€ 45.00 (Leden)
Info

Met broodjesbuffet om 11.30u

Tableau-advocaten die inschrijven kunnen dat online.

Stagiairs die inschrijven kunnen dat door een e-mail aan Ann Tulmans voor Turnhout, aan Ann Bellens voor Mechelen en aan Tim Baes voor Antwerpen met duidelijke vermelding of u eerste-, tweede- of derdejaarsstagiair bent : 

- Advocaten-stagiairs 1ste : gratis ; 

- Advocaten-stagiairs 2de en 3de jaar als lid: 40 euro ; 

- Advocaten-stagiairs 2de en 3de jaar als niet-lid: 45 euro;

Koop ticket op naam van:

Extra ticket {{index}}

U dient een voornaam in te vullen.

U dient een achternaam in te vullen.

{{row.message}}

{{ errors.first('tickets[' + index + '][email]') }}


De Conferentie provincie Antwerpen maakt gebruikt van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Akkoord