ma 27 mei 2019 | reizen
Baltische Staten

Estland, Letland en Litouwen. Deze 3 landen leerden we in één dreun opzeggen op school. Van 27 mei tot en met 2 juni gaat de Conferentie deze drie prachtige landen ook echt ontdekken.

Eeuwenlang waren Estland, Letland en Litouwen speelbal van de geschiedenis.

We beginnen in Tallinn. Als je de auto’s, moderne straatverlichting en allerlei logo’s van de gevels weg zou halen dan zou je je gewoon weer in de middeleeuwen wanen. Het oude stadscentrum van de plaats die jarenlang bekend stond als Reval is dermate goed geconserveerd, dat de Unesco in 1997 de historische binnenstad op de werelderfgoedlijst plaatste. Het deel van Tallinn dat zich buiten de stadmuren bevindt heeft haar belangrijkste groeiperiode gehad ten tijde van de Sovjet-Unie. De Russen hebben Tallinn in enkele decennia omgebouwd tot een Sovjet-bolwerk.

Vervolgens is er Riga. Het oude centrum is één groot openluchtmuseum. Smalle straatjes met kinderkopjes omringd door monumentale Jugendstil gebouwen, versierd met nimfen, waterspuwers en saters ontsproten aan de ongebreidelde fantasie van de architect. Ieder gebouw is volslagen uniek. Maar ook opvallend veel houten huizen. Waarom? Omdat er tot het einde van de 19de eeuw een wet bestond die het bouwen van stenen gebouwen verbood. Zodat de bewoners hun eigen huis gemakkelijk in brand konden steken als indringers voor de zoveelste keer de stad probeerden in te nemen…

Dit wil niet zeggen dat Vilnius moet onderdoen. Kunstkenners worden van hun sokken geblazen door de barokke schoonheden van de Litouwse stad. Enthousiaste feestgangers daarentegen kunnen helemaal losgaan in de talloze bars en nachtclubs.

Het volledige programma dat de Conferentie zal afwerken kunt u hier downloaden.

De Conferentie biedt deze niet te missen culturele reis aan voor 1.460 EUR p.p. het aantal is beperkt tot 30 personen dus aarzel vooral niet te lang.

Wanneer
ma 27 mei 2019 07u00 tot
23u00
Waar
Brussels Airport - Leopoldlaan, 1930 Zaventem
Wie

Advocaten en partners

Prijs
€ 1460.00
Info

Voor meer informatie kan u terecht bij Mr. Herbert Felix (herbert@felixadvocaten.be)

Er kan niet meer op deze activiteit worden ingeschreven.

De Conferentie provincie Antwerpen maakt gebruikt van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Akkoord